Sider

fredag den 25. marts 2011

Snotugle og snotpingvin

Tilføjet: 25-03-2011
Sværhedgrad: øvet
Hæklenål: 3
Garntype: 100% bomuld
Størrelse: 7 x 12 cm (passer til standard størrelses papir-servietter).
 
 
 
Hoved og krop:
Hoved og krop hækles i et langt stykke. Man skal ende op med 9 rækker i kropsfarve, 16 rækker i hovedfarve efterfulgt af 12 rækker i kropsfarve.
 
1. omg: Hækl 15 lm + 3 lm (tæller som 1 stgm), skip 3 lm, og hækl 14 stgm tilbage til start
2. - 9. omg: vend med 1 km i første stgm fra forrige omgang (dette er for at undgå "huller", 3 lm (tæller som 1 stgm) og 14 stgm til slut* . Fortsæt *-* til alle 9 rækker er færdige.
10. omg - 25. omg: Skift nu farve til "hovedfarve". *1 km, 3 lm, 14 stgm* i alt 16 rækker.
26. - 37. omg: Skift farve tilbage til kropsfarven, og fortsæt 12 rækker a *1 km, 3 lm, 14 stgm*. Bryd garnet og hæft ender.
 
 
Sidestykker:
Der laves nu 2 ens sidestykker - 9 rækker i kropsfarve, 6 rækker i hoved farve.
1. omg: start med kropsfarven, 7 lm + 3 lm (tæller som 1 stgm), skip 3 lm og hækl 6 stgm tilbage til start.
2. - 9. omg: vend med 1 km, 3 lm, 6 stgm
10. - 15. omg: skift farve til hovedfarven og hækl 6 rækker af *1 km, 3 lm, 6 stgm*. Bryd garnet og hæft ender.
 
Montering af krop: sy siderne på den del af kroppen der har 9 rækker. Fold over en pakke servietter og bemærk at der går 4 rækker til toppen af hoved. 3 rækker bliver til bunden og vær sikker på at du efterlader ca. 5 cm åben i bunden så man kan tage servietter ud!
I toppen af siderne væves der en snor ind som former "ørerne" på uglen, dette gøres ved at presse syningen opad samtidigt med at du væver/syr snoren ind i linie med serviet pakken.

Øjne:
1 omg: Hækl 4 lm, saml til en ring, lav 6 fm i ringen.
2. omg: skift farve, hækl 2 fm i hver fm fra forrige runde (= 12 fm)
3. omg: skift farve, hækl 1 fm i første fm, 2 fm i næste - fortsæt med *1 fm, 2 fm* runden ud. (=18). Bryd garnet.
 
Vinger:
1. omg: Hækl 12 lm (disse lm afgør hvor lange vingerne bliver - ønsker man længere vinger kan man øge antallet af start lm'er). vend med 1 lm, og hækl nu 1 hstgm i 2 lm fra nål, fortsæt rækken ud med hstmg.
2. omg: vend med 1 lm og hækl 10 fm til enden - lav nu en "3-i-1" dvs. 3 fm i samme maske, der hækles nu i U-form hvilket vil sige at du bare fortsætter med 1 fm i hver af de næste masker til du når toppen.
3.omg: vend med 1 lm og hækl 11 fm, 1 3-i1, og 12 fm til top. Bryd garnet og hæft den ene ende - den anden ende kan du bruge til at montere med. Lav endnu en vinge magen til.
 
Næb:
Næbet er ens på ugle og pingvin og laves på samme måde som vingerne, bare med kortere antal start masker:
1. omg: hækl 5 lm, vend med 1 lm, hækl 1 hstgm i 2 m fra nål. Hækl 3 stgm til start.
2. omg: vend med 1 lm, hækl 3 fm, lav 1 3-i-1 og hækl 4 fm til top ( i u-form)
3. omg: vend med 1 lm. hækl 4 fm, lav 1 "3-i-1", og hækl 5 fm til top.

Ugle fødder:
1. omg: Hækl 5 lm og vend med 1 lm, hækl 5 fm tilbage
2. omg: hækl 3 lm i den første m, vend med 1 og hækl 3 fm tilbage i de 3 lm du lige har lavet. 1 fm i næste m. Hækl nu 5 lm, vend med 1 lm, og hækl 5 fm tilbage, 1 fm i 3. m, hækl 3 lm, vend med 1 og hækl 3 fm tilbage. afslut med en km i sidste m. Bryd garnet. og lav en fod magen til.
 
Pingvin fødder:
1. omg: Hækl 3 lm og vend med 1 lm, hækl 3 fm tilbage
2. omg: i den første maske hækles *3 lm, 2 stgm, 1 km*, i den 2. maske hækles *3 stgm, 1 km*, i den 3. maske laves * 3 stgm, 1 km*
 
Bryd garnet og hæft den ene ende - den anden ende kan du bruge til at montere med. Lav endnu en fod magen til.
 
 
 
Pingvin mave:
1 omg: Hækl 4 lm, saml til en ring, lav 6 fm i ringen.
2. omg: hækl 6 x 2-i-1 fm (= 12 fm)
3. omg: hækl 1 fm i første fm, 2-i-1 fm i næste - fortsæt med *1 fm, 2-i-1 fm* runden ud. (=18 m).
4. omg: hækl 1 fm i hver af de 2 første masker, dernæst 2-i-en, fortsæt runden ud (= 24 m).
5. omg: hækl 1 fm i hver af de 3 første masker, dernæst 2-i-1, fortsæt runden ud (=30 m)
6. omg: hækl 1 fm i hver af de 4 første masker, dernlst 2-i-1, fortsæt runden ud = (36 m)
7. omg: hækl 1 fm i hver af de 5 første masker, dernæst 2-i-1, fortsæt runden ud (=42 m). Bryd garnet og monter.
 
Pynt med en blomst:
1. omg: Hækl 4 lm - saml til en ring, vend med 1 lm.
2. omg: Hækl 6 fm om ringen - slut med en km i første fm.
3. omg: Hækl 3 lm (tæller som 1 stgm), 2 stgm og 1 km - alt sammen i samme fm. I næste maske hækles der *3 stgm, 1 km* - gentag *-* rækken ud.
 
 

15 kommentarer:

 1. Nydelig ugle og pingvin!!! :) Gleder meg til jeg er litt mer erfaren med hekling og kan prøve å lage sånne søte små dyr som jeg kan gi bort til barn! Er på nybegynnerstadiet, har et halvferdig prosjekt med et sjal, og nå holder jeg på med "bestemor-teppe" :) Veldig morro, men mye arbeid med å feste tråder (50 lapper med 10 tråder hver...)


  Ha en fin dag =)

  SvarSlet
 2. Hej Elise, tak for din kommentar - bliv endelig ved med dit hækleri, også selvom det er kedeligt at hæfte ender. Hilsen Fru Madsen

  SvarSlet
 3. Hejsa, dejlig blog du har, meget inspirerende og tusind tak fordi du vil dele dine opskrifter med vi andre der ikke lige har så stor kreativ fantasi ;-), har selvfølgelig linket til din blog, på min egen blog

  Min kusine, og jeg selv, er stor læser af din blog og kusinen er helt solgt over dine "snot dyr" nu spørger hun mig om der også findes en SNOT ABE,gør der det? eller måske den engang kommer?

  SvarSlet
 4. Hej Strikkesine,
  Tak for din søde kommentar om mine snotdyr. Der findes endnu ikke en "snotabe", men jeg har faktisk lavet en "snothvalp", og den havde masser af potentiale, men blev af en eller anden grund aldrig lavet helt færdig... Det kunne være man skulle finde den frem igen :)

  SvarSlet
 5. Hej
  Det lyder da spændende, og morsomt at du har haft gang i en "snothvalp" jeg nævnte for min kusine, at jeg da ikke håbede hun bad mig finde ud af om der også fandtes en opskrift på en "snot unge"....:-))

  SvarSlet
 6. Takk for kjempefin oppskrift! Jeg har heklet en liten pingvin til oppbevaring av Kleenex-pakkene. Jeg har bilde av den på bloggen min og linket hit. Jeg vil nok hekle flere varianter av både ugle og pingvin og kanskej enda flere dyr..? :-). Det er kjempefine venninne-gaver!
  Du har så mye fint på bloggen din. Og jeg er takknemlig for å få inspirasjon fra deg. :-)

  SvarSlet
 7. Hej. Er nybegynder men vil kaste mig ud i projektet. Jeg er i tvivl om tykkelsen på garnet. Er det det man kalder 4/8 eller 8/8? Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette, du skal bruge 4/8. God fornøjelse :-)

   Slet
 8. Ej hvor er den skøn så er det pludselig mindre flovt at pudse næsen. må jeg henvise til din blog og vise dine fine designs på min side?? Hilsen Diana fra mosterskuffert.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, du må gerne henvise hertil (bare ikke med henblik på salg) :-)

   Slet
 9. SÅ er mine to dyr færdige, dog knapt så flotte som dine, men okay jeg er nybegynder med stort N. Tak for god inspiration her på din side.
  Mvh Nadja

  SvarSlet
 10. Kunne man evt. lave dem til en mobilholder i stedet? Så skulle der en form for bund der kunne lukkes på. Eller måske en lynlås...

  SvarSlet
 11. Hej. Har nu hæklet alle dele men er i tvivl hvordan det skal samles. Syr du sammen fra ydersiden og med garn eller hækler du det sammen? Hilsen Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette, undskyld det meget sene svar, jeg har syet delene på og syet siderne sammen :-) Men man kan også hækle siderne sammen hvis man er frisk på det.

   Slet