Sider

mandag den 6. august 2012

Inspira cowl #2

Begge mine piger har plaget om at få deres egen Inspira, og i går aftes fik jeg strikket den ene færdig.

Hun valgte selv farverne og rækkefølgen af striberne og her er så resultatet:

Umiddelbart tror jeg hun kan li' den..

Den blev i grå og lilla nuancer fra Drops (Nepal) og strikket efter de notater jeg gjorde mig sidst.

På pind nr. 5 slog jeg atter 168 masker op, dernæst strikkede jeg den dobbelte picot kant efterfulgt af den baltiske fletning.

Så kommer første mønster rapport 3 ret (hvid), 3 vrang (sort) i alt 12 rækker, dernæst 1 række ret i hvid, og 1 række ret i mørkegrå. Jeg starter næste mønster rapport med 3 ret (sort), 3 ret (mørkegrå), og efterfølgende 5 rækker strikkes der vrang med den sorte. I alt 6 rækker mørkegrå og sort. Dernæst 1 række ret i mørkegrå, 1 række ret i lys lilla, 3 rækker lys lilla og sort (hvor den første række strikkes ret i begge farver).

Første indtagning lavede jeg efter 3. bjælke af de 12 rækker (det er den brede mørkegrå ved skulderen) og der tog jeg ind således: 2 ret sammen, 5 ret, 2 ret sammen rækken ud. Det giver godt nok lidt knas i de forskudte sorte rammer, men det ser nu ok ud og er gjort efter opskriften! Næste indtagning til halsen (som ikke er med i opskriften) kommer efter den smalle hvide bjælke, her strikkede jeg 2 ret sammen, 2 ret, 2 ret sammen - rækken ud.

Efter vask bliver den strukket ud over en stol til tørring (undtagen halsen) - det ser lidt vildt ud når man hiver den så meget ud, men den holder formen, og de sorte vrang striber folder sig flot ud! (Hvis man ikke strækker den ud kan man altså ikke passe den, og så bør man nok slå flere masker op).

Anyway, nu skal jeg så i gang med nr. 3 til mindste-tøsen, og hun vil ha' masser af pang farver på!
 

16 kommentarer:

 1. hej
  er vil indpunert af dig, det er ikke ret lang tid siden jeg læste at du gik i gang med dit føste strikke procekt og nu tryller du flotte ting af pinde som du selv har sæt dit pag på.. vild.. den er super fin til hende og den ser dejlige varm ud.....

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak - øvelse gør mester (host host), men mellem os 2 så kan jeg stadig hverken strikke ærmer eller sokker... Glad blev jeg i hvertfald for din kommentar :-)

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå, hvis hun er glad. Den ser bare lækker ud.

  SvarSlet
 3. Jeg er DYBT misundelig, sådan en vil jeg også lave. Er bare helt sikker på at den ikke bliver lige så flot!! :-)
  KH Maria
  www.mulles-oldekolle.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Svar
  1. Tak, hun forstår bestemt at vise den frem :-)

   Slet
 5. Hvor er den blevet flot. En pige med smag;)

  SvarSlet
 6. Rigtig flot, nu er det så jeg ville ønske jeg selv kunne strikke, men det kniber med at knække koden :)

  SvarSlet
 7. Spring ud i det - den er nemmere end man tror. Bare følg Charlotte Kaaes instruktion for picot kanten, og de rumænske damers beskrivelse af den baltiske fletning, så går det hurtigt derfra.

  SvarSlet
 8. Rigtig smuk og med gode farver. Super godt valgt.
  Glæder mig til at se den med pangfarver når nr. 3 bliver færdig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Den er blevet så flot. Jeg har også længe haft kik på den på Ravelry, men jeg blev faktisk forbavset over at garnet var så tykt, det havde jeg ikke lige observeret.
  Hvor findes videoen med de rumænske damer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madam Munch,

   På Ravelry er Inspira strikket i flere forskellige typer garn, alt efter hvilken én af versionerne man laver. Nogle strikker på pind 3 eller 3.5 i tynde garner, men jeg valgte at lave mine kun på pind 5 og i tykt garn :-)

   De 'rumænske damer' viser sig egentlig at være fra Californien, men du kan finde deres instruktion om den baltiske fletning her (der er ingen video, men tjek evt. på YouTube): http://www.siskiyouknits.com/grannielinda/colorarticles/braid.htm

   Slet
 11. Hejsa,
  Den er bare blevet super flot. Jeg vil rigtig gerne lave en poncho, hvor jeg bruger ideen fra disse inspira'er. Jeg har kigget på ravelry, men har meget svært ved at forstå starten (den dobbelte picot og fletningen). Jeg er ikke så vant til engelske strikke opskrifter, men kæmper gerne med teknik mm. Resten er jeg rimelig godt med på. Vil du hjælpe mig? evt måske henvise til tutorials eller lign., som give mig et par tips? min mail er hfriberg32@gmail.com, hvis du har mulighed for et tips eller to.
  På forhånd tak.

  kh Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette, jeg sender dig fluks en mail - og undskyld det sene svar.

   Slet