Sider

tirsdag den 14. februar 2012

Jeg strikker....

Takket være Sidsel har jeg nu meldt mig til et begynderkursus i strik, som starter onsdag i næste uge - og jeg glæder mig helt vildt!

Nu skal jeg så lige finde ud af hvad jeg skal lære at strikke, så den søde lærerinde kan nå at forberede hvad hun skal hjælpe mig med - men egentlig har jeg kun ét rigtigt strikkeønske og det er at lære at strikke strømper - til børn og voksne, tykke og tynde (altså strømperne)!

Det bliver måske også lidt kedeligt kun at kunne strikke strømper, så i dag tænkte jeg, at hvis jeg nu "tyv-starter" på noget andet og ser om jeg kan, så kan jeg måske få hjælp til det jeg ikke kan, i de opskrifter som er så forbandet svære at læse (og forstå) - derfor har jeg tyvstartet med den her lille vest til familiens nye buksetrold:Jeg så noget lignende i efteråret på den kreative messe i Musicon og jeg husker, at jeg tænkte - "hvis jeg nu kunne strikke, så ville jeg helt klart strikke sådan én" - så en hurtig gennemgang af svigermors gamle 'Alt om håndarbejde' (blad nr. 7 fra 1974) - sørme - dér var opskriften! Jeg elsker bare de blade og de er tilmed så høflige i sproget: "Det er en model der har overlevet flere generationer. Vore bedstemødre strikkede den også, så De kan være sikker på, at den er forbrugervenlig". Herligt sprog!

Indtil videre går det fint, men om 5 cm skal jeg til at dele stykket i 2, sætte restmasker på snor, senere fange maskerne igen (hvordan dælen sikre man, at de vender den rigtige vej?), strikke knaphuller - hmmmm.. måske var det nemmere bare at strikke ryggen først..

Hvis du har en super idé til noget forholdsvis nemt begynder strik så må du hjertens gerne efterlade et link eller 2 til inspiration :-)

Ha' en super dag!

19 kommentarer:

 1. Pøj,pøj med strikkeriet - du blir garanteret hurtigt god :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker - nu må vi se om det fænger :-)

   Slet
 2. Det ser da rigtig godt ud det du har gang i, så du får sikkert hurtigt fat på at strikke sokker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det håber jeg, jeg vil bare SÅ gerne kunne strikke strømper, tænker også at det er en oplagt måde at bruge rester på?

   Slet
 3. Det ser da fint ud det du har strikket indtil nu. Har du ikke mulighed for at komme i en strikkecafé? Der er altid hjælp at hente. I vores strikkecafé i Ebeltoft kommer der også en der er god til at hækle lige som dig og hun har lynhurtigt lært at strikke og er blevet helt vild med det. Det skal du også nok komme efter. God fornøjelse.
  http://anneliseskreativiteter.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - der er vist ikke nogen strikkecafér i Roskilde området(så vidt jeg ved), men ellers havde det været et oplagt sted at lære at strikke :-)

   Slet
 4. Jeg har strikket en lignende model, den var strikket ud i et stykke, ret nemt synes jeg, og det med at dele til knapstykket, det gik rigtig nemt - jeg tror, det er et godt begynder projekt, du har fundet.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak Randi, jeg håber den bliver god, nu må vi se! Jeg synes bare mine knaphuller er blevet vældig stramme :-(

   Slet
 5. Øj, det ser godt ud. Jeg døjer også med at kunne se om maskerne vender rigtigt. Jeg kan først se det, når jeg har strikket dem og så skal man pille op igen med risiko for endnu flere drejede masker!

  De her tre, tænker jeg må være gode til sådan nogen som os:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/86-10-headband-in-alaska
  http://www.ravelry.com/patterns/library/retstrikket-bluse-pa-tvrs
  http://www.ravelry.com/patterns/library/lava-flow-cowl

  Og denne her er bare fed:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/river-dress

  Jeg er også frisk på sokker, selvom jeg må indrømme det lyder helt uoverskueligt...

  Vi ses :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du bliver helt klart min strikke-pusher :-)

   Jeg er helt vild med den der lava flow cowl, den ser bare lidt svær ud.. men jeg er frisk på blusen på tværs!

   Jeg satser mest på sokker, og så tror jeg også jeg vil prøve denne her i ensfarvet: http://www.ravelry.com/patterns/library/120-19-shawl-in-garter-st-in-fabel (for så kan jeg jo hækle kanten), men jeg tænker også at vi skal lokke Charlotte til at lave en let opskrift på et par pulsvarmere i hønsestrik til os - kunne det ikke være fedt?

   Slet
  2. Jo, det tror jeg - sender hende lige en mail. :-) Jeg har set sådan et fedt hønsestrikket tørklæde:
   http://www.dr.dk/DR1/xfactor/Artikler/2012/hold-kaeft-pernille-nu-faar-du-rock.htm (der skal scrolles helt ned i bunden - er det ikke bare fedt?)
   Ja, det kan godt være den er lidt for svær - men om et par uger! Jeg er også gået i træningslejr og har strikket på en pulsvarmer i dag.
   Kombinationen af hækling og strik er også det jeg satser på :-) Jeg overvejer faktisk at tilføje noget hækling til den der på-tværs-strikkede.

   Slet
 6. Sådan! Det skal du nok blive glad for :-)

  SvarSlet
 7. Det ser da ud til at være en rigtigt lovende model... Jeg glæder mig til at se hvordan det går med den!

  SvarSlet
 8. Ej hvor jeg syntes det er sejt. Det skal du nok blive god til, det kan man allerede se på det du er ved at lave. ;)

  SvarSlet
 9. Hvis du lige mangler en instruktionsvideo på noget strik, så prøv at gå ind på http://garnstudio.com/lang/dk/video.php.

  Det er en fantastisk side, som har hjulpet mig mange gange. Og jeg er endda kommet igennem et par sokker med hjælp derfra... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor godt! Der var jo en video om det med knaphuller, og ingen tvivl om at jeg havde lavet dem forkert :-( 1000 tak for tippet!

   Slet
  2. Så lidt. Det er bare med at dele de gode tips :)

   Slet
 10. Fedt du er i gang :-)
  Og det med at sætte maskerne på en 'vente-snor' - det behøver du ikke, når der er tale om en lille vest :-) Jeg lader altid maskerne sidde, og strikker frem og tilbage på de masker, der skal strikkes først. Det er meget nemmere, og så er du ude over udfordringen med at samle maskerne rigtigt op igen :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det fedt at se, hvor langt du er nået udi strikkekunsten på kun et år! Jeg startede selv i oktober '12 og synes jeg er kommet ok langt, men hold nu op du er sej til det der mønsterstrik! Hvor HAR du dog støvet et strikkekursus op i Roskilde??? Hvis det da ér i Roskilde...
  Nå men hvis du kunne være interesseret er du velkommen forbi min blog fruobenhaupt.blogspot.dk. Og jeg bor så oz i Roskilde...

  SvarSlet