Sider

onsdag den 5. september 2012

Strikke hjælp søges..

Jeg har fået en ny frakke! Min nye frakke er mørkegrå med lysegrå striber, og inde i min nye frakke er der det flotteste pink foer.

Jeg vil rigtig gerne strikke et tørklæde til min nye frakke, og jeg har en klar idé om hvordan det skal se ud:


Jeg vil kombinere en flæsekant med snydesnoninger, og tænkte at en strikkeprøve nok var en meget god idé (og her gik jeg ellers og troede at livet var for kort til strikkeprøver) - men i dette tilfælde var det vist meget godt!

2/3 del af maskerne blev nemlig hurtigt spist af klokke-flæsekanten og strikkeprøven viser, at der er uorden i mønsteret.. der mangler 1 klokke!

Men spørgsmålet er nu - hvad gør jeg egentlig med sådan en kant når jeg når ned i den anden ende?

Skal man lave 2 halvdele og sy dem sammen for at det kan lykkedes? Der står nemlig ikke noget i bogen (Politikens Strikke- & Hæklebog) om hvordan man "spejlvender" kanten?

Nogen der har et bud på hvordan man kan gøre?

12 kommentarer:

 1. Umiddelbart ville jeg mene at du skal strikke to halvdelen - men ikke lukke af .
  Og så strikke det sammen på midten , eller måskemkan man sy det sammen i maskere så det bliver usynligt - håber der kommer nogen forbi der kan give et bedre svar.

  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Orv - det var faktisk en smart måde sådan at strikke det sammen! Det kunne man nok godt!

   Slet
 2. Jeg har ikke umiddelbart et svar til dig men prøv at skrive til http://hexenstrik.blogspot.dk/ Ingerlise har hjulpet mig mange gange og hun elsker udfordringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for et godt tip - det har jeg lige skrevet bag øret!

   Slet
 3. Kan du ikke bare strikke modsat i den anden ende, så du tager ud i klokkerne, hvor du før tog ind?

  SvarSlet
 4. Ja, der har vi jo kanten :-) Det ser rigtig fint ud, som du har fået indarbejdet snoningerne! Det giver et godt spil i tørklædet som måske var blevet lidt kedeligt - på trods af den dejlige farve (helt vild med den!!)
  Hvordan man afslutter i den anden ende? Ja, jeg tænker som "Uldbegavet" - men det kunne jeg da godt finde på at sidde og lege lidt med i aften. Bare for at se om jeg kan få det til at se ok ud.
  Du hører nærmere, hvis jeg kommer frem til noget godt.
  Go' aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Henriette - du kender jo kanten, ha ha :-) Hvor er du super sød, at du gider lege lidt med det.

   Og til de af jer der ikke har været forbi Henriettes blog, så tjek lige hendes sommertop med de baltiske fletninger! Super flot siger jeg bare!!

   Slet
 5. Hej Fru Madsen,

  jeg stødte tilfældigvis på din blog, og synes da ligeså godt at jeg kunne lufte mine tanker i forhold til klokkeflæsen. Personligt foretrækker jeg at strikke indtagningerne i hver klokke fra retsiden, første indtagning strikker jeg "ssk" - du kan se denne indtagning på youtube, jeg tror ikke den har et dansk navn. Den sidste indtagning på hver klokke strikker jeg to ret sammen. Indtagningen bliver mere jævn i forhold til selve klokken og laver ikke den skarpe kant på klokkens overside. Sidste indtagning strikker jeg således: sæt første maske af de tilbageværende 3 på en hjælpepind bag strikketøjet, tag næste maske vrang af, sæt masken fra hjælpepinden tilbage på venstre pind, strik de to masker på venstre pind ret sammen, og luk den tilbageværende maske på højre pind af over de to sammenstrikkede masker. Det giver en klokke, der ligesom hænger i en løkke.

  Mht til at strikke to halvdele sammen, så vil snoningerne komme til at støde sammen og skabe et brud i mønstret, som vil være meget synligt, også selv om selve sammenstrikningen eller sammensyningen af maskerne normalvis kan gøres uden at det kan ses på retsiden. Men at maskerne og snoningerne vender modsat af hinanden vil sandsynligvis være synligt. Hvis det er et meget langt tørklæde, du vil strikke, kan dette sikkert kamoufleres ved at vikle tørklædet mange gange rundt. Men ellers vil jeg anbefale at strikke udtagninger i den sidste klokkeflæse - du kan strikke skiftevis drejet ret ud til venstre og drejet ret ud til højre. Dette må du eksperimentere lidt med, jeg kan desværre ikke på stående fod huske hvilken der skal strikkes først og hvilken sidst i hver enkelt klokke. Men det kan en strikkeprøve forhåbentligt hurtigt opklare.

  Håber du kan bruge ovenstående til noget. Jeg glæder mig til at følge med i tørklædets tilbliven.

  Mvh Lilli

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lilli,

   1000 tak for din kommentar og din hjælp.

   Jeg må tilstå at jeg har valgt at droppe flæsekanten, men i stedet lavet en anden sjov løsning. Der kommer nok billeder når jeg engang er færdig :-)

   Slet
 6. Du er total vild dygtig, vild flot tørklæde

  Jeg har været så frøk at sende dig en mail igen ;o)

  SvarSlet
 7. Så flink du er :o)
  Koselig blog har du også.
  Ha en fin dag :o)

  SvarSlet