Sider

tirsdag den 20. september 2011

"1-2-3-testing... Dette er en prøve" -> Crescent Moon shawl

Sidste weekend købte jeg noget Kauni garn på tilbud (farve EZ, 150g) hos Vævestuen i skovene ved Hvalsø, og jeg vidste præcis hvad jeg ville bruge det til - et Crescent Moon shawl som jeg har set på Ravelry! Opskriften er bare umulig at få fat på - bogen er udsolgt..suk.. hvad gør man så?! Man prøver sig da frem...

Med nål 4.5 (næste gang bliver det nr 5) i hånden startede jeg med 70 luft masker (næste gang starter jeg nok med 80 eller 90), dernæst tog jeg ud i første maske med et V (1 stgm, 1 lm, 1 stgm) og fortsatte rækken ud med netmønster (1 stgm, 1 lm) og afsluttede med et V. Næste række startede endnu engang med et V (dette gjorde jeg på hver række indtil række 15) og efter hvert 5. hul i mønsteret tog jeg ud ved et V (dette sker dernæst på hver 3. række i netmønsteret) - afsluttede igen med et V. På 3. række er hver anden hulmønster erstattet med en popcorn maske med 4 omslag. Jeg lavede i alt 22 rækker!
I halsen laves der en række musetakker, og i kanten laves der kløver; start med 1 fm, fra denne fm hækler man 10 lm, i 10. maske hækles der 1 fm, og i fm'en hækles nu *3 lm, 2 stgm, 1 km* gentag 2 gange (3 styk i alt) og lav endnu en fm i 10 m, hækl 9 lm ned til kant, 3-5 lm, spring 1 eller 2 m over (alt efter hvor meget afstand du vil have mellem dine kløver), og hækl endnu en kløver!

Det var egentlig ret nemt, men næste gang stopper jeg nok "3. række-udtagningerne" allerede ved række 12 eller 15, da jeg (som I kan se) fik en så kaldt "rufflel" effekt på de sidste rækker - det var jo ikke meningen!


Så... dette er nu et test sjal - jeg kan faktisk ikke li' garnet - det kradser bare for meget, og farveskiftet er sådan lidt hvad skal man sige "ikke-lige-mig"! Men det var sjovt og det gik stærkt! Og jeg skal helt sikkert prøve at lave det igen..!

3 kommentarer:

  1. Wauve, jeg syns det er superflot, og det er da bare en effekt med lidt rufler :-) ♥♥♥

    SvarSlet
  2. Det bliver jeg også nødt til at prøve - håber det er ok jeg bruger fin opskrift:-)

    SvarSlet
  3. Hanne - du slår dig bare løs! Og - hvis det lykkedes dig at lave en bedre start end den jeg lavede, så må du altså rigtig gerne dele det med mig :-)

    SvarSlet