Sider

mandag den 9. april 2012

Inspira cowl i restegarn - på en regnvejrsdag..

Jeg arbejder stadig på at få ryddet ud i mit restegarn, og nu har jeg fundet det perfekte projekt -> nemlig en ponchohalsedisse der hedder "Inspira cowl" på Ravelry (gratis opskrift)!

Faktisk var jeg allerede startet før påske på pind 3,5 - men efter flere forsøg på at lave picotkanter (der ikke ruller) fandt jeg tricket på Charlottes blog med at lave picotkanten dobbelt - så jeg besluttede at starte helt forfra på pind 5!

Jeg har (efter at ha' brugt en hel dag på at studere andres projekter på Ravelry) slået 168 masker (til str. S/M) op på rund pind 5.0, og har startet med den foldet picot kant ala Charlotte, og dernæst den baltiske fletning - som faktisk er meget nemmere end den ser ud (altså, efter et forsøg eller 2 finder man hurtigt ud af teknikken så det bliver flot) - nu krydser jeg fingre for at den bliver flot!Jeg bruger dobbelt tråd Drops Delight flerfarve garn til vrangmaskerne og rester af nepal, lima, karisma og merino uld til retmaskerne! Jeg laver Steampunk versionen med rib sektionerne 12, 6, 3!

Og så sad jeg lige her og tænkte - "Er der mon andre der vil strikke med?" Det kunne nemlig være super sjovt, at se andres færdige resultater og farvesammensætninger - så hvis du er frisk på noget restestrik, så skriv et link til din blog i kommentar feltet, så vi sammen kan blære os med det færdige værk :-)

16 kommentarer:

 1. Hvor smukt - og så er du først lige begyndt at strikke !! Det for vildt så god du er .
  Glæder mig til at se mere :) men har ikke lige pt overskud til at være med selvom det lyder som en rigtig god ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, der skal nok komme billeder henad vejen. Det er nogle super flotte projekter du laver, men der går nok noget tid før jeg kan strikke sjaler som dem du strikker - wow :-)

   Slet
 2. Jeg er da nødt til at være med (selvom jeg har aaalt for mange ufærdige ting liggende) - den er rigtig flot. Til garnbunkerne!

  Kh Sidsel

  paakrogen.wordpress.com :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes - hvor hyggelig, jeg skal lige advare at man bliver pokkers afhængig af det! Og hvad gælder de andre projekter - tja, de må bare vente en dag eller 2, ikk?

   PS: jeg har en lille 'staudesymfoni' klar til dig til i morgen :-)

   Slet
 3. Fin strikk og vældi fin nettside du linka t. Takk:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - der er mange sjove teknikker på den side, og nogen gange er det bare nemmere med en billedserie frem for en youtube video :-)

   Slet
 4. Det ser bare rigtigt flot ud. Du er bare en haj til at strikke. Det ligger bare til dig med at nørkle med garn omdet er strik el hækling. God gået.

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak Jette - jeg ELSKER bare at arbejde med garn :-)

   Slet
 5. Lige et lille PS: Jeg strikker en S/M, og har fundet ud af at hvis man vil ha M/L bør det være 186 masker man slår op - jeg bruger kun rundpind 5.0 (har ikke en 6.0 eller 5.5 i 60 cm) hvilket er grunden til at jeg afviger fra opskriften :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er den smuk, men desværre er opskriften på engelsk :( Jeg er lige blevet færdig her i påsken med den skuldervarmer, som du lige har strikket, STOR tak for din inspiration. Du har fået mig i gang med at strikke, og det er jeg bare så glad for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt at høre at du er blevet inspireret til at strikke - og skuldervarmeren er altså også bare rigtig dejlig at have på :-) Jeg er selv lige begyndt med de engelske strikke opskrifter (som afviger meget fra de engelske hækleopskrifter), men nu ser vi om ikke det lykkedes med denne Inspira, og hvis den bliver god kan jeg jo sende dig en lille oversættelse hvis du har lyst.

   Slet
 7. Er fuldstændig vild med "din" baltiske fletning. Har for forholdsvis kort tid siden strikket en "lise" på en ellers farverig strikket kjole. Her ville den baltiske fletning have været lige i øjet! Gemmer dit link og finder plads til fletningen på ærmerne!!

  Ville gerne have været med på lidt reststrikning - men har desværre pt. hænderne fulde - der kommer forhåbentlig en anden gang :-)

  Tak for inspirationen.

  SvarSlet
 8. Hej :-)

  Hvor laver du dog mange smukke ting, som jeg længe har beundret!! Tak!

  Ved ikke om det er for meget, men vil spørge dig om du har en dansk oversættelse på opskrift til dit ovennævnte "Inspira cowl"?? Vil selvfølgelig betale dig så fremt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britta,

   Tak for din søde kommentar, jeg har desværre ikke en dansk oversættelse, men den er virkelig nem at lave. Den eneste udfordring på denne poncho er den baltiske fletning, men efter et par forsøg (som strikke novice) sad den lige i skabet for mig.

   Send mig evt. en mail på susanne.madsen@live.dk så vil jeg gerne hjælpe dig igang :-)

   Slet
 9. Vender igen tilbage til den baltiske fletning. Den er jeg bare blevet helt vild med. Denne gang findeer den anvendelse i forbindelse med ærmegab og halsudslæring på en sommertop. Det bliver bare så fint.

  Endnu engang: tak for inspirationen :-)

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet