Sider

tirsdag den 1. marts 2011

Hæklet babyfutter - en super nem barselsgave


Sværhedsgrad: øvet
Størrelse: 3-6 mdr
Hæklenål: 5
Start med 12 lm (til sål):
1. omg: 2 hstgm i 3 m fra nål, 1 hstgm i hver af de næste 4 m, 1 stgm i hver af de næste 4 m, i sidste m hækles der 6 stgm (nu hækles der i u-form tilbage), 1 stgm i hver af de næste 4 m, 1 hstgm i hver af de næste 4 m og dernæst 3 hstgm i den sidste m, afslut med 1 km. (i alt 28 m).
2. omg: 1 lm + 1 fm i samme m, dernæst 1 fm i hver af de 10 næste m, dernæst hækles der 2-i-1 i alt 6 gange, 1 fm i hver maske "tilbage til start". (i alt 36 m).
3. omg:  2lm + 1 hstm i samme m, 1 hstm i bagerste maskeled af hver m (i alt 36 m)
4. omg: 2 lm + 1 hstm i samme m, 1 hstm i hver af de næste 12 m, dernæst hækles der 2 stgm sammen i alt 5 gange, 1 hstgm i hver af de sidste 13 m, slut med 1 km.
5. omg: 1 lm + 1 fm i samme m, 1 fm i hver af de næste 11 m, dernæst hækles der 2 stgm sammen i alt 4 gange, 1 fm i hver af i alt 12 m, slut med 1 km.
6. omg:1 lm + 1 fm, 1 fm i hver af de næste 11 m, dernæst hækles 5 stgm sammen til 1 stgm (der skal være 6 maskesnorre på nålen for der trækkes samme sidste gang til 1 stgm), 1 fm i hver af de næste 12 m. 
7. omg: Nu laves remmen. 1 lm + 1 fm i samme m, 1 fm i hver af de næste 7 m, vend med 1 lm, og hækl 7 fm tilbage. Den ene side er nu ca 1 cm højere end den anden, men dette udjævnes ved at hækle 7 stgm på den anden side. Dernæst hækles 8 lm til rem + 5 lm til knappehul, sæt nu nålen i 6. m fra nål og hækl 7 fm tilbage. Afslut med 1 km under remmen i samme m som den sidste stgm. 
Hæft ender, og sy en knap i, pynt evt. med en lille blomst foran.  
Ønskes mindre størrelser kan der bruges en mindre nålstørrelse og garn der passer dertil!

5 kommentarer:

 1. Hejsa. SÅ fine babyfutter. tak for opskriften.

  Har lige prøvet at hækle dem, men skal vist have lidt mere disciplin, når det kommer til at tælle masker, for synes, mine er blevet lidt skæve :-) Jeg forstår ikke helt det der, du skriver i 7. omgang med, at man kan 'udjævne' ved at hækle 7 stgm. på den anden side end 'forhøjningen. Skal man så bryde garnet og bare hækle 7 stgm sådan ca. overfor, eller er der en anden smart måde at gøre det på?!

  SvarSlet
 2. Hej Øglemor :)

  Når du hækler de 7 første fastmasker, så vender du værket med 1 lm, og hækler 7 fast masker tilbage til hvor du startede (som er midt bagpå). Du skulle nu på venstre side gerne have en 2 x 7 fast masker i 2 rækker og ingen på den højre side af hvad der er midt bagpå. Fra den sidste fastmaske du lavede på venstre side kan man så lave bare lave 7 stang masker (til højre side af midt bagpå) - gav det mening?

  SvarSlet
 3. Ja, det tror jeg faktisk, det gjorde. Må lige se, om det stadig giver mening, når jeg kommer hjem til hækletøjet lidt senere - det håber jeg :-) Tak fordi du gav dig tid til at svare.

  SvarSlet
 4. Det var så lidt :-) Jeg skal måske lige sige, at venstre og højre side er når du ser fra fronten af skoen!!

  SvarSlet
 5. hej har hæklet et par af dine futter til en barselsgave. Du kan se dem her http://sigaardblogger.blogspot.dk/2013/01/sma-babyfutter.html mange tak for opskriften. det bliver ikke sidste gang jeg laver et par. en lille rettelse til opskriften kunne være at skrive at man skal huske at lave den ene sko med remmen modsat. opdagede det først da jeg stod og skulle pakke dem ind :-)

  SvarSlet