Sider

torsdag den 14. juli 2011

Hæklet yoga sokker - eller sandalsokker, eller hvad man nu kan kalde sådanne

Disse sokker er super skønne at have på om sommeren, hvor tæerne er vant til sandaler, og hvor sutsko er for varme. Jeg kommer til at lave maaaange af dem her!!


Sværhedsgrad: begynder eller øvet
Størrelse: 37-38
Garntype: Bamboo fra Føtex (bemærk dette garn udvider sig i brug)
Hæklenål: 4 (eller 5 alt efter garntype)
Start med 50 lm - mål dernæst rundt om din fod under trædepuden om det passer i omkreds (skal være lidt stram hvis du bruger Bamboo, da sokken udvider sig ved brug), hvis den ikke passer, tilføj eller fjern da nogle lm'er - der skal være lige antal luftmasker.
Der hækles nu i netmønster:
start med 4 lm (tæller for 1 stgm + 1 lm), spring 1 m over og lav dernæst 1 stgm i næste maske efterfulgt af en 1 lm. Fortsæt mønsteret således -*1 stgm, 1 lm, spring 1 m over*. Der vendes med 4 lm og springes 1 m over. Der hækles i alt 7 rækker til den nederste del, og 8 rækker til den øverste del. På den øverste den hækles der langs ret siden 3 rækker fm'er, på 4. række hækles der 4 fm, dernæst 10 lm som knaphulstrisse, 1 fm i de næste 5 m, 10 lm som knaphulstrisse, 4 fm - i stedet for at afslutte hækles der en kant af fm hele vejen over til den anden siden, hvor der ligeledes hækles 3 rækker fm'er. Bryd garnet og hæft ender og sy knapper på.
Sy dernæst den nederste del sammen, og sørg for at syningen ligger under foden, sæt nu den øverste del på så lukningen kommer til
sidde ved vristen. Sy ca. 13 huller i netmønsteret sammen :-)
Lav den anden magen til, men spejlvend knaplukningen (hvis det går galt, kan du evt. også bare lave en helt mangen til den anden og vende den på hovedet når du syer dem sammen - jeg siger det ikke højt til nogen..

4 kommentarer:

 1. Jeg kigger og kigger og tænker og tænker....men jeg giver op! Jeg kan simpelthen ikke dreje i mit hovedet, hvordan de futter skal sidde på foden.
  Lene

  SvarSlet
 2. he he, jeg håber sørme ikke du har ligget søvnløs hele natten for at dreje det. Jeg uploader et billede lidt senere så du kan se hvordan de ser ud - de er bare SÅ lækre at have på..

  SvarSlet
 3. Nej jeg har sovet fint, men hmmm...jeg glæder mig til at se dem på :-)
  Lene

  SvarSlet
 4. Så Lene, nu er der kommet billede af hvordan de ser ud når man har dem på! De er bare mums til sommerfødder der nægter at gå med strømper før efterårsferien kommer (- om så det koster en forkølelse eller ej :-))

  SvarSlet