Sider

tirsdag den 11. oktober 2011

Stjerneskud i flotte farver

I lørdags lå hele familien pakket ind i soveposer på langs i haven og kiggede efter stjerneskud! Det var bare SÅ hyggelig en oplevelse og der blev snakket om mange sjove ting mens vi lå der i mørket. Sørme om vi ikke fik set 15 stjerneskud - nu er det så bare tilbage at gætte hvad resten af familien har ønsket sig...:-)


1. omg: Start med 4 lm saml til en ring - hækl 3 lm og 11 stgm i ringen - saml med en km.
2.omg: hækl 2 fm i hver m = 24 m - saml med 1 km
3 omg: hækl 3 lm, i næste m hækles der 2 stgm, 1 stgm i næste - forsæt med *2-i-1 stgm, 1 stgm i næste m* runden ud = 36 m
4. omg: start med *1 fm, i næste maske 1 hstgm, i næste maske 3 stgm, i næste maske 1 hstgm efterfulgt af 1 fm* du har nu lavet en stjerne tak - hækl dernæst 1 fm og gentag *-* efterfulgt af 1 fm - gentag så du har 6 takker.
5. omg: *1 hstm,  i næste m hækles 2 hstgm, i næste m hækles 3 stgm, i næste m 2 hstgm, i næste m 1 hstgm, efter fulgt af 1 fm i hver af de næste 3 m*  - gentag *-* i alt 5 gange = 6 takker

Hæft ender (hvis du ikke har hæklet dem med rundt), og hækl eller sy sammen. Pynt med perler eller knapper hvis du har lyst
Inde i midten har jeg syet en lille rund pude der er fyldt med tørret mynte og citronmelisse blade - den dufter skønt når man "dasker" til den. Jeg fandt dog også ud af at man bare kan bruge 4 vatrondeller stablet oven på hinanden som fyld hvis man ikke er til duft!

Kvasten laver man således:
http://www.hendesverden.dk/handarbejde/handarbejdsskole/kvasteskole/

12 kommentarer:

 1. øjhhhhhh, sikken en oplevelse med familien, det er sådan nogle små ting (tilmed gratis) man skal huske at tage sig tid til.
  Dit hæklede stjerneskud er helt fantastisk, sådan nogle skal vi sørme da også have hængende... med sådan en over sin seng kan man vel ønske sig liiiige de drømme man vil (vi plages voldsomt af mareridt)
  Tak for endnu en super opskrift.

  de kærligste hilsner
  Jill

  SvarSlet
 2. Det lyder som en rigtig hyggelig aften. Vi så ikke et eneste, selvom der blev holdt grundigt udkig efter stjerneskud:-)

  Flot stjerne i skønne farver!

  SvarSlet
 3. Det lyder rigtig hyggelig at ligge der på stribe og se stjerneskud. Jeg så 7 stk .-)

  SvarSlet
 4. Hvor er den sød. Vi glemte helt at se efter stjerneskud.

  SvarSlet
 5. dejlig ide med soveposer under stjerneskudende.. Jeg så dem desværre ikke... Flot hækle stjerne du har lavet og tak for opskrift,, KH Iben

  SvarSlet
 6. Hvor er den soed. Vi havde totalt overskyet.

  SvarSlet
 7. Tak for jeres søde kommentarer - vi lå ude i 1½ times tid, og havde røde næser tilsidst for det var skisme en kold oplevelse, men super hyggeligt!

  @Jill - jeg tror bestemt sådan en stjerne kan hænge fint over sengen og hjælpe på mareridt :-)

  SvarSlet
 8. SIKKE MANGE DEJLIGE TING, DU HÆKLER. TAK FOR DINE IDEER :)

  Britta.

  SvarSlet
 9. Er vild med din hæklede stjerne og ikke mindst farvekombinationen. Tak for en god ide.
  Vi har tildelt dig en award:
  http://noerkletoeserne.blogspot.com/2011/10/wauw.html

  SvarSlet
 10. Kære fru Madsen. Jeg har et spørgsmål til dig omkring dine fine designs. Vil du være sød at kontakte mig på mail? Min mail er: LH10@PC.DK. Knus fra Lene fra bloggen www.filihunkat.blogspot.com

  SvarSlet
 11. Hej Lene - har lige sendt dig en mail :-)

  SvarSlet
 12. Hold da op for en lækker blog du har, faldt over den for et stykke tid siden, men har nu meldt mmig som fast læser.
  Er vild med dine skønne hæklerier, hvor ejg stadig kun er på begynderstadiet, men mere rutineret i syningens og strikningens verden.
  Glæder mig til at se hvad det næste du får lavet er.
  MVH Lene

  SvarSlet