Sider

torsdag den 9. februar 2012

Hønsehækling og håndtag i fimo-ler

Hønsestrik er jo yderst populært i øjeblikket, men da jeg jo ikke strikker (endnu) tænkte jeg om der egentlig fandtes noget om hønsehækling på nettet - og hold da op - en helt ny verden har åbnet sig, specielt efter jeg fandt links som dette: http://crochetcodex.blogspot.com/ - (scroll ned til bunden og se hendes vanter og pulsvarmere - MUMS siger jeg bare)!!

Jeg måtte selvfølgelig prøve at hønsehækle med det samme, men havde desværre ikke mange rester af strømpegarn, til gengæld har jeg ufattelig mange rester til nål 5, så det blev hønsehækling i storformat (knap så kønt, men sjovt at prøve):


Senere på dagen fandt jeg så disse poncho'er i svigermors gamle Alt om håndarbejde - men da jeg præsenterede dem for pigerne i morges fik jeg følgende udsagn "forget it" af den store og "nej, det tror jeg ikke helt" af den mindste - ja - det er nogle ærlige tøser jeg har :-)


Hvis du har lyst til at hønsehækle, så prøv at google 'jacquard crochet' eller 'tapestry crochet' som det hedder på engelsk, så kommer der et væld af mønstre frem. F.eks er dette mønster rigtig fint til pulsvarmere og tilmeld gratis (weehu): http://www.tejemanejes.com/IMG/pdf/ventadorn-dibujos.pdf

Og så er der også denne helt fantastiske kvinde, Carol Ventura, der har rest verden rundt i jagt på hønsehækling: http://www.tapestrycrochet.com/ - klik ind i blog sektionen og se mønstre fra hele verden! Der er også mange gratis mønstre at hente b.la dette: http://www.tapestrycrochet.com/KittyBag.htm

Desuden kan du også på hendes side finde inspiration til hjemmelavet håndtag i fimo ler - og hvor fedt er det ikke lige at lave sine egne nåle? Sådan kom min til at se ud:


- så hvis du (som jeg) har en bunke hæklenåle du ikke bruger fordi der ikke er håndtag på, så check hendes klip og design dine egne. I bunden af nålen ridser eller prikker du nål størrelsen ind!

15 kommentarer:

 1. Sikken en fin ide med fimo-håndtagene :-) Tak for det!

  Hilsen Karina

  SvarSlet
 2. Så kjempelurt, kopierer den sikkert en gang. Hønsehekling har eg aldri hørt om, ligne på pjoning...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror egentlig ikke at der er noget der hedder hønsehækling, det var bare noget jeg fandt på i relation til hønsestrik :-)

   Er der mon nogen derude der ved hvad denne type hækling hedder på dansk?

   Slet
 3. Hvor er det et fedt koncept med hønse hækling :-) Håndtaget er også blevet rigtig fint! Tror faktisk både jeg har fimo og gamle hæklenåle, så det må jeg prøve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hønsehækling er slet ikke dårligt og en fed måde at få brugt resterne på!

   Slet
 4. Hej

  Tak for linkene.... Der er helt sikkert meget jeg kan bruge :o)

  Hvor blev din nål skøn.... Det må jeg da prøve en dag..... jeg har også mange liggende jeg ikke bruger af sammre årsag :o)
  KH Lilian
  Sunshine Home Design

  SvarSlet
  Svar
  1. Samme her - jeg har arvet en masse nåle uden håndtag som jeg aldrig bruger. Mon ikke at de med tiden også får frakker på. Go' fornøjelse :-)

   Slet
 5. Ej, hvor smart! Jeg er forholdsvis ny hækler og har derfor selv investeret i mine hæklenåle, så de har håndtag - men dem har jeg jo ikke selv designet. Dét må jeg prøve :)

  SvarSlet
 6. Whau! Hønsehæklingen er bare for smukt. Det er lidt ligesom finsk hækling!

  SvarSlet
 7. Der er flere navne for det. Flerfarvehækling er det mest brugte, men jeg har også set "mosaikhækling" brugt om det.
  Jeg sidder også og nørkler med den slags for tiden :-) Det er vildt sjovt at dykke ned i. Jeg er især vild med den nordiske tradition, selvom jeg godt kan se kvaliteterne i det Carol Ventura laver.

  SvarSlet
 8. Det har jeg altså ikke set før, selvom jeg har hæklet rigtig længe, så det må jeg absolut kigget nærmere på. Super at du giver idéen videre!

  SvarSlet
 9. Fedt fedt fedt...jeg har netop gået og overvejet det samme og ville også prøve at kaste mig ud i noget så det er skønt lige at få leveret nogle gode links på et sølvfad :D

  SvarSlet
 10. Kender godt de dér svar fra teenagerne - de er meget sigende ;-)

  Inden jeg var nået så langt i dit indlæg var min tanke, at jeg ville sende dig linket til Carol, men så kom det... ;-)
  Der er nemlig meget inspiration at hente. Men flere af de andre links kendte jeg ikke - tak for dem.

  SvarSlet
 11. Jeg synes at hønsehækling er en super god betegnelse, og det ser rigtig godt ud, det du har lavet. Jeg er selv ved at lære og hækle med flere farver, og jeg vil helt sikkert besøge din blog, for ny inspiration. Du er virkelig dygtig med en hæklenål.
  God søndag.

  SvarSlet