Sider

onsdag den 28. marts 2012

Strikket slag

Ja - det er altså noget af et sidespor jeg er kommet ud på med al det her strikkeri...

Jeg har her til morgen hæftet ender og syet knap på dette fine slag som jeg startede på mandag aften:Opskriften fandt jeg her: http://www.boligliv.dk/Kreative-Ideer/Lunt-efterar-strik-et-slag/ - og det blev jeg bare nødt til at prøve! Jeg forstod dog ikke hvad der mentes med at strikke den samme maske 2 gange som udtagning i bærestykket (uden at der bliver hul?), så jeg valgte at satse og improvisere - og selvom det ser lidt sjovt ud på billedet, så er det faktisk ganske flot i virkeligheden (hurra for det).

Det er strikket i drops nepal (4 nøgler, farven hedder 0500 - den er sådan natur eller "beskidt får" farvet). Bærestykke er strikket på pind 4 som i opskriften, men pind 5 ville ikke ha' været dumt hvis man strikker helt vildt stramt som mig.

Mønsteret er strikket på rundpind 7 (jeg havde nemlig ikke en 8'er) så jeg har lavet 2 gange mønster mere end opskriften siger. Til sidst pyntet med 2 orange knapper (en stor og 1 lille ovenpå hinanden) og med en hæklet trisse, som er syet på med en knap på bagsiden (jeg prøvede dog først at lave dét med snørrebåndet som i opskriften, men det var ikke lige mig)! 

Jeg synes det er blevet helt vildt sødt, og jeg glæder mig allerede til sommeraftner på terrassen!

Og så har jeg været en tur på Roskilde bibliotek og fundet en hel del strikkebøger:


Jeg får højst sandsynlig ikke lavet en disse, men nu kigger jeg dem igennem, og forhåbentlig bliver jeg lidt klogere på teknikker - og så øver jeg mig (stadig) i at læse (og forstå) opskrifterne.. suk!

11 kommentarer:

 1. hej
  den er super flot, og kan da godt forstå at du ikke kunne modstå fristelsen for at strikke den. du er jo blevet en ørn til at strikke på 0 komma 5, hvor sejt.

  glæder mig til at se hvad du får ud af de bøger du harlånt.

  SvarSlet
 2. Hvor er det blevet flot, og jeg kan meget bedre lide det garn du har valgt, det er lidt mere råt på den feminine måde :)

  SvarSlet
 3. Tak :-)

  En ørn er jeg bestemt ikke endnu og jeg synes godt nok det kræver stor koncentration, men jeg tør godt indrømme at jeg synes det er vildt sjovt at strikke (sig det ikke højt til nogen.. ha ha)!

  SvarSlet
 4. Hep maaaaan hvor er du dog blevet dygtig. Rigtigt godt. Og lækkert at man kan finde så mange dejlige bøger på biblioteket. Hernede er det kedeligt, så jeg tror jeg vil smutte en tur på biblioteket når jeg kommer hjem. Rigtig god læsning.

  SvarSlet
 5. Hvor er det et smukt slag, og de orange knapper giver et frækt tvist

  SvarSlet
 6. Hold da opp, du har jo blitt vildt dyktig til å strikke!! Den er virkelig flott og de orange knapper passer perfekt til!

  SvarSlet
 7. Den er blevet flot!!!
  Dejlige bøger..Kan du fortælle hvad modellen hedder i Rowanmagasinet? Den stribet slå-om sag... Den gad jeg godt lave:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja da - bogen hedder "the Kasbah collection" fra 2007, og modellen på forsiden hedder "Rainbow"!

   Slet
 8. Jeg brugte linket til din opskrift og fik strikket en sjælevarmer på en uge i april måned. Det var mit første store projekt og jeg er SÅ glad for resultatet. Tak for opskriften, den var super nem at følge og jeg elsker min sjælevarmer :-)

  http://medicdk.blogspot.dk/2016/05/min-frste-strikkede-sjlevarmer.html

  SvarSlet